Konu: Zeki Yağlı
View Single Post
Eski 20-10-2010, 16:21   #18
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı Mesajı Göster
Selam Sayın gece,

Tamam çocukları da unutmayalım, onları da kendilerini geliştirme fırsatını verelim.

Ama bunca yetişkine de bir el verirsek, onların bir kısmını da motive edip kendilerini geliştirmelerini sağlarsak çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

Siz bana rüzgar ekip fırtına biçmek nasıl oluyor?, ne işe yarıyor? biraz anlatır mısınız?

Bakarsınız ben de öğrenirim biraz

Selam ve Sevgiler
Selam, sayın Zeki Yağlı,
Yetişkinlere el veriyoruz zaten, bu site ve forum bunun kanıtı değil mi?
Önerim, tohumlar konusuna özgülenmiş ve olası hayal kırıklığını minimumda tutmaya yönelik bir öneriydi. Ücretsiz tohum konusunda çocuklarda yetişkinlerden çok daha verimli olacağını düşünüyorumi, sonuçta bir çok çocuk için bir başlangıç oluşturacak, onlarda doğa sevgisinin çimlenip, büyümesine de yol açarak, geleceğe yönelik çok daha büyük değişimi tetiklemiş olacaksınız.

Yaşları itibariyle, bizler ölüp gittikten sonra bile onlar, uygulamaya yansıyan bu tecrübe ile ekip dikmeye devam edeceklerdir. Sizin ilk tohumlarınız ile bu duyguyu yaşayan çocukların yetişkinlerden daha uzun olan yaşamlarında, verim daha yüksek olacaktır.

Yani 'rüzgar ekip, fırtına biçmiş olacaksınız'. Bunu, kendimden (en iyi kendimi tanıdığım için) örnekleyecek olursam; ilk ağacımı rahmetli dedemin öneri ve desteği ile diktiğimde (ilk ağacın dikim ânı, rüzgârın ekilmesine benzetiliyor) henüz ilkokula başlamamıştım, ortaokulda boyumu aşan çok dikili ağacım vardı. Lisede ve sonrasında ekip diktiklerimi söylememe bile gerek yok. Bu örnekte, ölene kadar dikmiş olacağım ağaçların toplamına da fırtına diyorum.

Oysa bu ilk başlangıç olmasaydı, bir şekilde sonradan ağaç dikmeye başlasaydım bugün çok daha az dikili ağacım olacaktı, belki de hiç olmayacaktı. Dedem sayesinde 'rüzgâr ekip, fırtına biçmiş' olduğumuzu düşünüyor ve bu arada bu iyi anlamda da kullanılabilecek deyimin, çoğunlukla kötü anlamda kullanılmasının dışına çıkmış oluyoruz.

Yoksa olayın Thor ile hiçbir ilgisi yok, zaten biz çekiç değil, bel küreğini tercih ediyoruz. :-)


Benimki yalnızca bir öneriydi, çok da ciddiye almayın, önemli olan sizin gönlünüzden geçendir.

Yönetim önerinizi değerlendirdikten sonra bilgilendirecektir. Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.


gece
fırtına hep de kötü anlamda değil çünkü, Fırtına Vadisi gibi doğal güzelliklerin de adı, diyen forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön