Sayın Yeşillim, konuya hakim olmaya başladığınızı söyleyebilirim. Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum.Önerilerinizin tamamı doğru yaklaşımlar içeriyor.Tek bir konuda pratik katkım olabilir.İç kabın tabanına koyulacak elyaf mümkün olduğunca ince olmalı eğer değilse yanlara doğru çekerek inceltilmeli.Kalın elyaf kök oksijenasyonunu bozabilir.Sizin ve eğer varsa diğer hoyaseverlerin çalışmalarının görsellerini büyük bir merak ve heyecan ile beklediğimi belirtmeliyim.
Sayın Maki01, daha önce de belirttiğim gibi Hoyaların topraksız yöntemle yetiştirilmesinde kullanılabilecek farklı katı ortam materyalleri veya karışımları konusunda hemen hiç çalışma ve tecrübe yok.Her deneme çok değerli ve öğretici olacak.Ben kullandığım materyalin rahatlık verici kolaylığı ve avantajları nedeniyle alternatif üretmeye çalışmadım ama denemelerin sonuçlarını da çok merak ediyorum.Gelişmeleri bizimle paylaşmanız çok yararlı olur.Yalnız karışımlara (yüksek nem nedeniyle çürüyeceği için) organik materyallerin (torf,cocopeat,moss,ağaç kabuğu
vb.) karıştırılmasını hiç tavsiye etmem.