Selam sevgili arkadaşlar.
Bu forumdaki ilk mesajım.Öncelikle Buradan Çekip Gitmek başlığındaki yazılarınızı büyük bir heyecanla okuyup,emek vererek ortaya çıkardığınız evlere gıpta ile baktığımı belirtmek isterim.Bu foruma, yaklaşık yirmi gün önce almaya karar verdiğimiz ama bu gün alabildiğimiz 600 metrekare arsaya nasıl bir ev yapalım diye kafa yorarken rast geldim. Sizlerin evleri genelde güneybatı bölgelerinde ama benim aldığım arsa karlar,soğuklar ve buzlar diyarı Sivasta. Çocukluğumun geçtiği kasabada bir evimiz olsun sevdası ile yola başlamış olduk(gerçi daha yolun başında bile sayılmayız). Evimizi çok fazla kullanamaycağız.memur olduğumdan yılda bir ya da iki sefer gitme durumumuz olacak ancak kasabamda bir evimin olduğunu bilmek bana ayrı bir huzur verecek. Kayınbiradarimde aynı memleketten olduğundan arsayı beraber aldık ve evide ortak yapmayı planlıyoruz. kendisi ağaç işleriyle uğraştığından (palet,kasa imalatı) evimizi ahşap ağırlıklı yapmak istiyor, bu durumda planımıza göre ahşap ev Mersinde üretilip kasabada montaj edilecek.kendi işçileri bu işi yapacağından çok ekstra bir işçilik giderimiz olmayacak.Ağacın kesilmesi ve fırınlanması yine aynı işyerinde yapılacak.Fakat benim aklıma takılan bizim memleket soğukları. Neyse daha ilk mesajla sizin kafanızı şişirmek istemiyorum (nasıl olsa ilerleyen zamanlarda şişireceğim

). Araştırmalarım devam ediyor.Selam ve saygılar.