tohumkolik
arkadaşlar buğday çimini her sabah suyunu çıkarıp içince bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş,bende hiç işlem görmemiş buğday aldım,bahçe toprağı ile turuf karıştırdım bahçe toprağı daha çok turufu üzerine serpiştirdim suladım buğdaylar inanılmaz bir şekilde 2 3 günde çimlendi bahçe toprağından olsa gerek öyle güçlü öyle güzellerdiki (bir dahaki denemede resimde ekleyeceğim) 10 15 günde cidi şekilde uzadılar, bende bunların başlarını kestim, yarım çay bardağı su ekleyerek minik mikser robotta çektim su olmaz ise mikser çekmiyor bu işlemler için amerikada özel mikser varmış ama ben buralarda bulamadım,bulan olursa banada söylesin,çektiğim çim suyunu küçük süzgeçten bardağa döktüm toplam bir fincan çim suyu oluyor bunu her sabah aç karnına içmek gerekiyor,bize lazım olan bardaklı mikser ve küçük tel süzgeç,iki dakikada bu işlem bitiyor, şimdi asıl güzel haber, bu çim suyunun tadı müthiş, neye benziyorderseniz bana doğayı ve varlığımı hissettirdi,mucize gibi bir şey daha önce böyle bir tat görmedim,ilk başta ot, toprak ,çeşitli minerallerin tadını düşünüyorsun sonra sana verdiği his doğa oluyor,tohumuna ve toprağına göre bu tat değişirmi bilemem........şimdi kötü haber ben bunları çimlendirdim sorun yok ama çimler 10 cm olunca toprağın üzeri pamukçuk oldu tarlada 'da böyle oluyormu bilemem( nerede hata yapıyorum acaba)toprakmı ,sumu , havalandırma'mı saksılar kaplı ama pencere açık balkon 'da duruyor,hangisi yanlış iki defa denedim aynısı oldu köklerine baktım saksının dibine inmişler yüze yüzeydehiç kök yoktu,bu çimin toprak yüzeyinde olan pamukçuk hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazınız bu küçük sorunuda bitirmek istiyorum, şimdiden teşekkürler........
Düzenleyen tohumkolik : 19-10-2010 saat 09:51
Neden: eksik harf
|