View Single Post
Eski 18-10-2010, 18:47   #81
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
SAyin Sarp
Sanırım ben konuyu daha açık anlatmalıyım.

EM ilavesi oksijeni bitmiş suya oksijen vermiyor. Ben böyle bir iddiada bulunmadım. Dikkatle okursanız böyle bir iddiada bulunmadığımı anlayabilirsiniz. Organik madde parçalanırken elektron açığa çıkıyor. Bu elektron suyun içindeki oksijen tarafından kullanılıyor (suda oksijen varsa) ve sonuçta yine su üretiliyor. Bir süre sonra sudaki oksijen bitince (atıkların miktarının artmasıyla bu durum gündeme gelebilir), organik maddenin parçalanması durmuyor, devam ediyor ama bu defa par.alanma sonucunda ortaya çıkan elektron zararlı mikroorganizmaların da etkisiyle hidrojen sülfür, amonyak, merkaptanlar gibi kötü koku yapan gazların üretilmesinde kullanılıyor (organik parçalanma devam ederken). EM ilavesiyle suya tekrar oksijen verilmiş olmuyor; sadece organik maddenin parçalanmasından gelen elektron, yararlı mikroorganizmaların da etkisiyle oluşan antioksidan maddeler, yararlı doğal hormonlar, antibiyotikler, biyolojik aktif maddeler gibi yararlı bileşiklerin üretilmesinde kullanılıyor. (Yani EM yokken oluşan kötü kokulu gazların yerine EM varken yararlı bileşikler üretiliyor!). Her iki olayda da elektronun kullaınlması söz konusu. Konu özet olarak bundan ibarettir.

Düzenleyen Dogasever : 18-10-2010 saat 19:59 Neden: duzeltme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön