Ya kacarken gıdaklamasından bıle anlarsın tavukmu horozmu.Ayrıca süslü renklerı oluyor böyle kırma tavukların iki farklı cınsten oldumu civciv oluyor öyle ama dedıgım gıbı cokta ayaklı deyıl tavukta ola bılır boynundakı döküm ve kuyruk kısmı kafa karıstırıyor bıraz ama sen azcok takıp ettıgınde anlarsın horoz ona kur yapar tavuksa oda var ne bılım cıflesır görmen lazım bunları.Tabı bılemıyorum berkı horoz ufaktır ona bısey dıyemem.Ama ben olsam bu hıntlerı yollar yerıne daha uysal bakıldıgına deyıcek bır cıns tavuk beslerım.Bunları gülk yatırdınmı aynı kumese koymıcan bıde cıvcıvler cıkınca cunkı benım vardı tavukları horozu perısan edıyordu cıvcıvlerı korumak ıcın ayrı yere almıstım dıyer cınslerde aynı yere koysan bir köseye cekılıyorlar daha sakın oluyorlar.Dedıgım gıbı tavukta olma ıhtımalı ağır basıyor boynu ve kuyruk harıc.Ben benım ufaklıgın horoz olma ıhtımalını kuyruklarının uzamasından anladım oval kuyruklar cıkmaya basladı daha ufak aslında cıvcıv sesı bıle cıkarıyo arada ama baya irildiler. 25 santım felan oldular dık durunca.
|