View Single Post
Eski 18-10-2010, 11:16   #7
yarenimex
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sufgmsy Mesajı Göster
Bu konu hakkında arkadaşıma ve bana yardım edecek yok mu
bende hem koyun hemde inek yetiştirmek istiyorum bi bilgi lütfen teşekkürler.
Sayın Sufgmsy, sayın Pria'nın tavsiyelerinden sonra, hayvancılık yapmaya hala kararlıysanız, öncelikle ya sığır ya koyunla başlayın, araziniz fazla geniş değilse ikisi bir arada olmaz. Ayrıca buradaki arkadaşların sizlere bilgi verebilmesi için sizin hangi konularda bilgi ihtiyacı içinde olduğunu bilmeleri gerekir.Bunu da sorularınız belirler. Sorun ki cevap alın. Büyükşehirden Anadolu'ya gelip bu işlere başlamış bir arkadaşınız olarak izlediğim yolu anlatayım.Belki size bir yol gösterebilir. Biz sığır üzerine çalışmaya karar verdik ve önce işe hayvanı tanımaktan başladık.Yani ne yer içer, ne kadar yer, hastalıkları nedir, tedavileri nasıldır, nasıl bir barınakta en iyi verim alınabilir, üremeleri nasıldır, yavru büyütme işindeki zorluklar nelerdir gibi daha bir sürü soruya cevap bulmak için yaklaşık altı ay yerli ve yabancı internet kaynaklarından bilgi topladım. Sonra ahır inşaatını yaptık.İnşaat aşamasından önce hayvanlara gerekli olacak yonca ve fiğ, silaj için mısır ekimini yaptık.Bu ürünlerin hasatlarını yaptıktan sonra da hayvanları satın alıp işe başladık. Bir de işin parasal yanı var. Hesabınızı çok iyi yapmanız lazım.Çünkü işletmeniz gelir getirmeye başlayana kadar sürekli harcama yapmak durumundasınız.Daha makinalaşma ve ekipmanlar da var..
Bunları da gözönüne almanız gerek.. Umarım yararlı olmuştur..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön