Bana sorarsanız uzun soluklu besleyeceksenız bu hıntlerı kaybedıp daha yerlı ve oturaklı tavuk cınslerınden besleyın ne bılıyım gerze olur ankara olur ne bılım olur ıste ama bunlar zamanla sızede saldırır ve kumese attıgınız dıyer farklı cınsten tavukları öldürme risklerı var bunların genınden sanırım sureklı bır kavgacılık var onlarda.Bendekı 3 bucuk aylık felan var yok kırma aslında saf hınt deyıl ama genede bana bıle elıme saldırdıgı oluyor bu aralar.Ben onu bılerek bırakıyorum ılk baharda tam tavuk olmus olcak ozaman gülke yatırmak ıcın beslıyorum yoksa tutmam.Kendı yumurtalarından yatırmıcam baska tavuklardan alıp koycam bulup.Oyenı aldıgın hayvana baska kumes yapmana gerek yok zamanla alısıcaktır o kendı ıclerınde halledıceklerdır sorunu.Yenı aldıgın tavuk muhtemelen köy tavugu oldugundan onları yadırgaması normal senın görmedıgın bır an onla kavga etmıslerdır sonradanda dövülünce bu kadar ürkmesı normal cunkı hınt tavukları bır horozu bıle dıze getıre bılırler ıbıklı bır horozu komaya soka bılırler okadar güclü gagaları vardırkı ibikli bir horozu ıbıklerını yaralayarak alt edıp öldüre bılırler buna gecmıste sahıt olmus bırı olarak tavsıyem daha uysal cınslere dönmenız.Ben horoz cıkarsa ufaklıkların bırı onu bastırması ıcın hazırlamaya calısıcam bır asamadan sonra bastırıcaktır zaten.Ayrıca hıntler pek etlenmez onun ıcın ılerıye yönelık dusundugumuzde etlenıcek yedırdıgınden bısey anlıcagın bır cınsı besleyın derım.
|