Bilgiler için çok teşekkür ederim ikinize de. Blogumdaki fotolarıma bakın.
http://modernmecmua.blogspot.com/201...anatllarm.html
İlk 2 foto zaten aynı tavuk, hint kırması dediler. 3. fotodakiler hint dediler. Ne kadar doğru bilmiyorum. Yeni gelen de hint değil, henüz fotografını çekemedim. Zaten hint horozu çok saldırgan. Yeni gelenlere ilk gün saldırıyor, sonra saldırıları azalıyor.Dn gelen tavuk, bu kümese sonradan katılan ilk tavuk değil aslında ama, çok yabani davranıyor, hep geride duruyor. Benim kümes çok küçük değil, aslında hepsinin yatacak yeri bol bol var. Uyurken kavga grültü gelmiyor, zaten sokuluyorlar ve geriye baya bi boş alan kalıyor. Bugün kümesi açtım, 1 hafta önce gelen tavukla yeni gelen tavuk dışarı çıkmadı. Zaten kaçtığı için kümese koymak istiyordum yeni geleni, ben de 1 hafta önce gelenle kümese kapattım. Napayım kaçmasını istemiyorum, başka kümes yapma şansım yok ne yazıkki, bu şekilde birkaç gün kümese alışmasını sağlamaya çalışıcam. Çünkü sorun akşam olunca kümese girmemesi. Neyse umut ediyorum ki hallolacak birkaçgüne bu uyum sorunu.
Bade senin 'ferik' dediğin terim burda 'Adana'da' hiç kullanılmyor. Ferik nedir, tavuk yavrusu mu yoksa bir tavuk cinsi midir?