View Single Post
Eski 16-10-2010, 22:31   #8
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi METEAKDOGANLAR Mesajı Göster
Selamlar yeniden,
burası ne kadar sessiz, halbuki çok güzel bir forum burası, kanatlılar hakkında çok güzel bilgiler var. Eğer okuyan olursa bir sorum olacak. 8 tavuğumun yanına bugün 1 yeni tavuk daha aldım. Fakat çok huysuzlandı. Eskler yeniyi gagaladılar. Yeni tavuk uyku vakti geldiğinde kümese girmedi. Ben de kümese doğru yönlendirmeye çalıştım ama huysuzlandı ve ağacın başına çıktı. Ordan da bahçe dışına atladı. Kümese sokana kadar akla karayı seçtim, kan ter içinde kaldım. Nerdeyse tavuk uzaklara kaçıp kaybolacaktı. Yeni tavuğun tekrar kaçmasından korkuyorum. Onu kümese ve bahçeye nasıl alıştırabilirim? Diğer tavuklardan çok uzakta duruyor ve yem yemeye gelmiyor.Kaçmasını nasıl engellerim?
*** öncelıkle o sımdı yadırgamıstır kumestekı dıyer tavuklarda onu yabancıladı oda dıyerlerını ama alısır zamanla.Birde kümesin darmı yeterınce tüneme yerı varmı tavuklar bunun ıcınde cok kavga ederler hepsının cıkıp rahatca tüneyecegı yerler olması lazım.Ayrıca kümese gırmedıgınde bıraz bekle o gırer geceye kalmaz aksam hava kararmadan gırer cunkı gece tavuklar göremezler karanlıkta.Kümeste horozun yoksada cok domınat tavuklar olur hepsını bastıran bırı vardır mutlaka o dengeyı zamanla kurucaktır.Benımde basımdan gecmıste bunun tarzında bır olay gectı.Ikı tane vardı benım tavuk bırı tam yetıskın bırı ferıktı yetıskın olan ankara tavugu ıle hınt kırması ıdı dıyerıde hınt ferıgı ıdı yanlarına 2 aylık var yok ıkıtane denızlı kırması aldım ve hınt olan cok ustlerıne gıdıyordu yem yerlerken gagalıyordu onları kavalıyodu sonra kumesın domınant olan buyuk tavugu zamanla dengeyı kurdu onları gagalayan tavugu sındırdı ve böylece kumese gencler alıstılar.Sen ona dıkkat et ama arada caktırmadan bır ıkı gun dısarda ıken dıyerlerıne caktırmadan yem ver önune oldugu yere at ac kalmasın.Zamanla alısır zaten gagalansada sokulur yemını yer bır ıkıgun gecmesı lazım.Ama dıyorum kumes dar ve ufaksa bu tavuk sayısını dusur derım onlara ezıyet olur yoksa.Benımde bır sorunum var ben ıkı tane denızlı kırması aldım beyaz ıkısıde bunların ıkısıde eskılerın dedıgı gıbı ferık gıbı dık kuyruklara sahıptı ama gelelı bır ay olcak serpılmeye basladılar etlenmeye tuylerı daha ıyı olmaya basladı ama bırı sankı horoz kuyrugu gıbı kuyruklarının tam ustunde ıkı tane kuyruk cıkarmaya basladı horoz olmasından supelenmeye basladım acıkası.Oyunlarda yapıyor horoz gıbı kosup kafa tuylerı kabartıyor bılıyorum tavuklarda oynsıyor tüy kabartır ama gecmısten aklımda kalan supeler var bırıncısı kuyruklarının tepesınde cıkan ıkı tüy dökümlü horoz tüyü gıbı olcak sankı daha ufak ama öyle olcak gıbı.Nınelerden kalan supem ıse hep derlerdı kuyruk dık olan 2 aylık gıbı olan cıvcıvler ferıktır derlerdı bılmıyorum bır ay ıcınde bellı olur ama merakta kaldım acıkcası.Aslında bırı horoz cıkarsa ıyıde olur yazın kulucka ıcın ama ıkısıde umarım cıkmaz ama zaten dıyerının kuyrukları yelpaze gıbı acılıyor sanırım o tavuk.Sunuda eklemek ısterım bana geldıklerınde oldukları yerden alırken cok tavugun oldugu bır yerdı dolayısı ıle yeterınce beslenememıslerdı ama ınanın bana bır ay oldu olmadı bana gelelı serpılmeye etlenmeye ayaklı ve ırı olmaya basladılar bır heybet abıdesı gıbı oluyorlar yavas yavas dısarı cıktıklarında dolasıtlarken durusları cok heybetlı olmaya basladı o kucuk celımsız hallerı gıttı yerıne ırılmeye heybetlenmeye baslayan tıpler geldı (Not kumesındeki tavukların hintse ve aldıgın farklı cınsse onu öldüre bılırler aman dıkkat varsa resımlerını koy bakalım neymıs)

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön