serengeti
kuşburnunun siyah yerlerini kesip 2 ye bölerdi annem.
sonra düdüklü tencerede kaynatır biraz soğuturdu.
sonra salça makinasında çekirdeklerini çıkarırdık.
sonra biraz daha kaynatırdı suyunu çektirir boza gibi olurdu.
sıcağına ince naylon tel süzgüye koyup kaşığın sırtıyla süzgeçten geçirirdik.
en sonunda da şekerle kaynatılıp reçel haline gelirdi.
hiç unutmam bir seferinde 25 kg lık bir çuval işlemiştik.
tüyler parmak aralarına yapışıp kaşındırmaya başlardı.
zaten dalından koparıp 2 ye bölüp birinin ensesine sürersen ne kadar kaşındırdığını görürsün çocukken yaparıdk birbirimize.
marmelatı da bir seferde bir kase tüketirdik.
artık eskisi gibi boş vakit olmadığından yapamıyoruz. bu olay 94-97 arasındaydı.
|