View Single Post
Eski 28-01-2007, 14:45   #3
serengeti
Ağaçsever
 
serengeti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37
Red face

doğada herşey bir sistem içinde aslında, kuşburnunu kısa bir süre haşlayıp rondadan geçirip sonrada bu haşlama suyu yardımı ile (çünkü çok koyu bir nişasta elde ediliyor) süzülmesi **** süzgeçten geçirmesi el ile çok zorlaşıyor,bunu tel süzgeçten geçirip helede uçlarındaki siyah uçları temizleyerek yaparsanız (benim resmimdeki marmelat uçları alınmamış kendi evimde yapmadığımdan oldu.) nefis bir bordo renk elde edilir gaymak gibi, hiç bir boya ve kimyasal kullanmaya gerek olmaz o tat ve renkte, bu süzdüğümüz kuşburnunu tencerede kaynatmaya başlayınca bir yağ tabakası biçiminde o tüyler köpük köpük üzerine çıkar onları kaşıkla alıp o köpük oluşmamaya başladığı zaman içine hiç bir şey koymadan bunu buzluk kalıplarında dondurup kış mevsiminde aylık kürler halinde sıcak yarım kup bardaklara koyup eritip içilirse görün ki o kış size hiç bir mikrop yaklaşmıyor ayrıca bünyenizdeki o ağırlık gidiyor (yani toksinler) kendinizide daha enerjik ve hafif ve atak hissediyorsunuz. Yalnız çok uzun süre tüketilirse kendi üzerimdeki etkisi dudak kenarlarında çatlamalar ve ağızda kuruluk yapıyor. Bunu bilimsel açıklayacak deyilim ama her halde o zamanda bünye yeter atılacak bir şey kalmadı diyor olabilir. Bu kaynatılan kuşburnuna şeker-limon eklendiğinde de marmelat veya reçelini yaparak ta saklaya bilirsiniz. Pişirmesine gelince de, kaynatmak tan kast çok uzun süre pişirmek değil kabuklar ezilecek olana kadar, çünkü kaynatmazsanız pütür pütür ve sert parçacıklar oluşuyor ve öz suya karışmamış oluyor çiğ yemek gibi yani bu güzel varlığı dağların bağrından çıkardığı bu meyveyi gördüğünüz yerde sevgiyle yanına gidin sizi tırmalasada onda çok cevher var bir tanede olsa atın sıcak suya için her yerden mikrop yağdığı bu zaman tam zamanı
Sevgiyle kalın

serengeti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön