View Single Post
Eski 14-10-2010, 08:45   #490
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Malesef hepsi öldü sevgili acemifüsun. Senin gönderdiğin sardunyalardan da geriye bir saksı minyatür ceylanım kaldı. Sevgili Nazlı06'ın yolladığı sardunyaların hepsi ve Güler Hanım'ın gönderdiği muhteşem ceylanım da kurudu. Saksıların bir kısmı hala kuru dallarla asılı oldukları yerde duruyorlar. Sıcak hava neden oldu desem de sulama rejimindeki şaşkınlıktan kaynaklanan sık değişikliğin ve bulundukları pozisyonun, kaybetmeme katkısı oldukca fazla.

Dün balkondaki hüznü dağıtmak için kasımpatı alıp, sardunyalarımın saksılarına dikmeyi planlamıştım. Sevgili Jezebel'in mesajını okuyunca kasımpatının teselli olmayacağını kavradım ve hemen Gönül Hanım'ı aradım. Küçük bir parti gönderecek. Yine sardunyalarla devam edeceğim yani.

Telefonda uzun uzun bilgi verdi Gönül Hanım. Sıcaklık 50 derece bile olsa, yakıcı güneş ışığını %40-50 oranında engellersek sardunyaların etkilenmeyeceğini söyledi. Yaz aylarında her gün sulanması gerektiğini ve su miktarını azaltıp ikiye bölerek sabah ve akşam azar azar sulamamızı önerdi. Toprak harcının geçirgen olması çok önemli.

Praktiker'den Gardengold'un sardunya toprağını almıştım. Uygun ve iyi bir saksı harcı olduğunu onayladı. Bakalım yine, yeni sardunyalarla devam edeceğim yola

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön