|
Merhaba sayın iris41 hoş geldiniz.
Kaktüsleri, bu kadar çok seven insanın kaktüs yetiştirememesinde bir yanlışlık var halde..!
Benim annemde, kaktüsleri çok seviyor oda sizin gibi başarısız, sordum bakımını nasıl yapıyorsun diye anlattı; Kaktüs güneşi sevdiğini biliyorum dedi, tamam dedim, pencere kenarına koymuş, altında da bir tabak iki, üç günde bir su veriyorum diyor.
Bir de iyi olsun diye bahçeden killi toprağı almış, kaktüsllerin saksıları küçük diye saksını değiştirmiş, bakımını dediğim gibi iki günde bir su, altında tabak, en dayanıklı kaktüs türü en fazla 2 ay dayanıyor.
Bakım yanlişlığı yapılmadığı sürece kaktüs bitkisine kolay kolay zarar veremezsiniz.
Kaktüs bakımı nasıl yapılır : Gelişim süreci Mayısın 15 inden eylül 15 ine kadardır.
Saksı toprağı aşırı su kaybetmiyorsa haftada bir su vermeniz kafidir. Temmuz , Ağustos aylarında çok sıcaklarda takip edilip, 3 veya 4 günde birde sulama yapılabilir.Ayda bir suyuna sıvı gübre verilmesi gelişimine katkı yapar.
Havaların soğuması ile eylül 15 ile nisan 15 arası ayda bir veya 45 günde bir bulunduğu ortama bağlı suyunu verin, gün ışığı alan yerlerde bulundurun, gövde sulu olduğu için donlardan koruyun.
Kaktüsün, en büyük düşmanı aşırı sudur.
Bu bakım tarifi ile annemin kaktüslerinin ünü kendi çevresini aştı.
Tahminim sizde aynı hataları yapıyorsunuz.
Bu bakım tarifi ile sizinde örnek bir kaktüs çeşidiniz olsun.
|