View Single Post
Eski 12-10-2010, 21:29   #393
karavan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-07-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 100
Merhaba,

Epeydir siteye girmediğim için yazdıklarınızı takip edemedim.İlgilenmediğimi sakın düşünmeyin.

Tek tek cevap vermek yerine sorduklarınıza ve taleplerinize eğer sizce de uygun ise topluca bir mesajla cevap vermek istiyorum.

Öncelikle kudret narı iç Anadolumuzda da yaz boyunca yetiştirilebilir.Nevşehire gönderdiğim fidelerden çok iyi sonuçlar aldı arkadaşlarımız ancak toprağa diktiler.saksıda yeterli verim olmamaktadır.

Kudret narı hazırlanırken çekirdeklerini kullanmıyoruz.

Daha önce de yazdığım gibi elimde beş kilodan fazla "Tamamen organik olarak yetiştirdiğim" kudret narlarından hazırladığım ürün mevcut.İstiyen olursa gönderebilirim.Bende hiç eksik olmaz.Sürekli bulunur.

Ben kudret narlarını kavanoza koyduktan sonra kavanozun ağzını tülbent ile örterek güneşte tutuyorum.Böylece suyu kendiliğinden buharlaşıyor.

Suyu şırınga kullanarak hortum yardımı ile ayırmak da bir çözüm ancak önemli olan nokta şu ki o suyun içindeki etkin maddeleri atmış oluyorsunuz.Geriye posası kalıyor.

Çekirdeklerin etrafındaki kırmızı katmanı da süzgü yardımı ile ayırarak yağın içine atmak gerek.

Allah nasip ederse seneye baharda istiyenlere nasıl ekileceği çimlendirileceği ve yetiştirileceği konusunda detaylı bilgi içeren notlar eşliğinde tohum veya fide göndebilirim.Tohumların muhafazası da çimlenme üzerinde etkili olduğu için şimdi göndermek istemiyorum.Elimdeki tohumlar iri ve verimi yüksek cins kudret narlarına aittir.Ben bu sene inanılmaz neticeler elde ettim.

Bal içinde yapıldığında çok kısa sürede tüketmeniz gerekmektedir.Aksi halde fermantasyon başlamakta ve kokuşmalar olmakta hiçbir faydası kalmamaktadır.

Taze meyve istiyen dostlarım, maalesef elimdekilerin hepsini ilaç haline getirdim.Eğer isterseniz sizin için pazardan alır gönderebilirim.Orta boy bir kudret narı için 4-5 lira istiyorlar.



Her türlü soru ve istekleriniz için çekinmeden yazabilirsiniz.

karavan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön