Zaten ben de iyimser olmak için çabalıyorum ama bu biraz da sizin "mutluluk herkesin hakkı" anlamına gelip düğümleniyor. Malzeme bu, durum ortada zaten.
Yazdıklarınızın tersini iddia ediyor gibi görünüyor olabilir ama bazı konularda birbirimizi daha iyi anlayabilelim diye yazıyorum ve bu yöntemin işe yaramadığını söyleyemem. Yazılarınız için teşekkürler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meymun
... İnsan sadece düşüncelerinin dışındakileri ret eden canlı olmayıp alışkanlıklarının değişmesine de karşıdır. Değişimi kabul ettiğini söyleyip değişime karşı davrandığının farkında olmayabilir.
...
|
Tamamen katılıyorum, hatta olay, bilinçsiz bir kendini kandırmadan da ibaret olabilir. Bu, bir insan olarak benim için de geçerli. Burada 'yanlış hesabın Bağdat'tan döneceği' sözünü unutmayıp, arada özeleştiri yapmak, titreyip kendimize gelmede işe yarayabilir.
Alıntı:
NOT: GDO konusunda neler yapıldığını araştırmanızı öneririm. Gerçekler, kafamızda sokulan ya da bizim doğal olmayana karşı düşüncelerimizle geliştirdiğimiz yanlış bilgiler gibi değil. Işık saçan derin deniz canlılarının genleri eklenerek 12 renkli parıldayan biber, yeşil fosforlu derisi olan domuzlar deneme amaçlı. Asıl yapılanlar tohum tekellerinin ürettiği kısır hibritler gibi olmayıp ülkemizde de tohumu alınıp yetiştirilen olumlu işlerdir. Bunların sağlığımıza olumsuz etkileri şu ana kadar tespit edilemediğinden ve ekonomik olmaları nedeniyle üretip tüketiyoruz. İleride ne olur bilmiyoruz. Cebimizde dolaştırdığımız telefonlar için de durum benzer. Söylentilere inananlar cep tefonu kullanmasın.
|
Elimden geldiğince araştırmaya çalışıyorum, ancak asıl sorun; objektif kaynak eksikliği. Hangi canlıların GDO'lu olduğu, neden GDO'lu olduğundan itibaren net araştırmalardan çok vaatler, propagandalar, kanaatler ve önyargılar için taraflı yazılarla karşılaşıyorum. GDO'lu canlıların bir listesine bile ulaşmak, internete rağmen pek mümkün değil. Buna bir de şirketlerin 'ticari sır' nedeniyle gizlediği, gizlemek zorunda olduğu bilgileri düşününce, kendi adıma ihtiyatlı davranıp, binyıllara dayalı yöntemlere daha çok güvenme sonucuna varıyorum.
Öneriniz için teşekkür eder, özellikle önerebileceğiniz kaynak (varsa) onları daha bir dikkatle incelemek isterim.
gece
ilk yaşamdan bitkilere, bitkilerden GDO'lara, oradan nereye diyen forum kişisi