View Single Post
Eski 09-10-2010, 11:41   #15
meymun
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-05-2010
Yazdıklarım kötümser gözüktüğü için kötümser meymun şeklinde imza attım. Ölçme olanağım olmadığından benden iyimser kimse yoktur iddisında değilim ama, aslında ben iyimserim.

İyimser olduğumu kanıtlamak için yazmayı sürdürüyorum.

Isınma sorununu hızlandıran faktörün fosil yakıtlar olduğu bilindiği halde dev ve birbiriyle bağlantılı, siyasi, sanayi ve ekonomik kurumlar konuyla ilgili bir şeyler yapmaya yönelmediler. Ve bu tavırları hala değişmedi. Bizler de ve yarın Maçka parkında toplanıp yürüyecek olanlar da bulaşıklarını makinede yıkamaya, otomobillerini kullanmaya, kapılarını uzaktan kumandayla açmaya, Ankara’ya deve yerine uçakla gitmeyi sürdüreceğiz. Yok edilen yağmur ormanlarından elde edilen ağaçlarla yapılmış ahşap eşyalar almaya devam edeceğiz. Ama yarınki eylemle dünyanın geleceğine katkıda bulunduğumuzu düşünüp mutlu olacağız. Mutluluk herkesin hakkı. Yapılacak etkinliği küçümsemediğimi eklemeliyim yanlış anlaşılıyor. En azından sorunun duyurulup yayılmasını sağlayacağız. Aklımıza geldiğinde de bazı konulara biraz dikkat edeceğiz. Tasarruflu ampül kullanarak, musluğu az açarak falan. Dikkat ettiyseniz fiillerin içine biz diyerek kendimi de kattım, çünkü ben de orada olacağım.

Bunların dışında, konunun önemini kavrayamayanlar büyük çoğunluğu oluşturmakta. Ayrıca alıştıkları ortamın geçmişten beri var olduğunu ve geleceğin de böyle olacağını iddia edenler de çok.

Yukarıda ısınma sorunu değil, ısınma sorununu hızlandıran faktörler demiştim. Dünya 12.000 yıldan beri ısınma periyodu içinde, dönme ekseninin açısı kuzey yarımkürenin ısınmasını arttıracak yönde küçülmekte.
İnsan kaynaklı ve doğal ısınma süreci Sibirya tundralarını da eritip çok yüksek oranda metanın atmosfere katılmasını sağlamakta. Eriyen buzullar yerine açığa çıkan derin okyanus ve karaların güneşten gelen enerjiyi yansıtma oranı buzullara göre çok daha düşük. İnsan nüfusu Afrika’nın tarıma zararlı çekirge sürüleri gibi oldu ve sadece modern yaşama olmayıp, önce beslenmeye gereksinimi var.
Tüm bu olumsuzluklara karşı çıkmak ortamımızı koruma düşüncesi ve işimize geldiği için. (Yanlış anlamasın, sizin karşı çıkanlardan olmayıp önlem alma taraftarı olduğunuzu biliyorum.) İnsan sadece düşüncelerinin dışındakileri ret eden canlı olmayıp alışkanlıklarının değişmesine de karşıdır. Değişimi kabul ettiğini söyleyip değişime karşı davrandığının farkında olmayabilir.
Dünya coğrafi ve diğer tüm fiziksel özellikleriyle böyle değildi. Böyle gitmeyecek değişecektir. Evrim, bizim olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirdiğimizle ilgilenmeyip canlı ve cansız maddeleriyle yolunda devam edecektir. Önemli olan değişimi kabullenmek, olanaklarımız sınırında kendi çıkarımıza uygun, doğaya da karşı gelmek. Fakat sonuçta yeni koşullara uyum sağlayabilmeyi becerirsek, daha az sayıda insanla bir süre daha var olabileceğiz.

bitti

NOT: GDO konusunda neler yapıldığını araştırmanızı öneririm. Gerçekler, kafamızda sokulan ya da bizim doğal olmayana karşı düşüncelerimizle geliştirdiğimiz yanlış bilgiler gibi değil. Işık saçan derin deniz canlılarının genleri eklenerek 12 renkli parıldayan biber, yeşil fosforlu derisi olan domuzlar deneme amaçlı. Asıl yapılanlar tohum tekellerinin ürettiği kısır hibritler gibi olmayıp ülkemizde de tohumu alınıp yetiştirilen olumlu işlerdir. Bunların sağlığımıza olumsuz etkileri şu ana kadar tespit edilemediğinden ve ekonomik olmaları nedeniyle üretip tüketiyoruz. İleride ne olur bilmiyoruz. Cebimizde dolaştırdığımız telefonlar için de durum benzer. Söylentilere inananlar cep tefonu kullanmasın.

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön