View Single Post
Eski 08-10-2010, 20:34   #39
Hydrosuccess
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-06-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 446
İç içe saksı yöntemi hakkında bilgi sahibi olup yöntemi denemek isteyenleri cesaretlendirmek için sıklıkla yaptığım ve yapmaya devam ettiğim uygulama hatalarını paylaşmak istiyorum.
İç saksıyı çıkarmadan besin eriyiğini üstten dökmek; Bu yanlış uygulama benim gibi belirli düzeyde tecrübe edinmiş olanlar için bile büyük risk taşımaktadır.İçeride ne kadar sıvı olduğunu bilemeyeceğimiz için 2 kez üst üste fazla sıvı verilmesi çok büyük olasılıkla köklerin oksijen eksikliğinden çürümesi ve bitki kaybı ile sonuçlanır.Bu yöntemde daha önce de vurguladığım gibi dış kabın içinde hangi seviyede besin eriyiğinin olduğunun düzenli olarak gözlenmesi zorunludur
Besin eriyiğinin eksilen kısmının tamamlanması;Bu yanlış uygulama bilgi eksikliği yoksa sadece insani zaaf ile bitki ile daha az ilgilenmek için yapılmaktadır.Benim de bu hatayı yaptığımı itiraf etmeliyim.Eğer daha önce belirlenmiş olan seviye geçilmiyorsa ve alışkanlık haline gelmedikçe ciddi problem yaratmadığını söyleyebilirim.
Besin eriyiğinin yanlış oranlarda hazırlanması;Bu yanlış uygulamayı nerdeyse her gün yapmaktayım. Bu hatadan dolayı bir problem yaşadığımı gözlemlemedim.Hatta bunun bitki için iyi olabileceği konusunda gözlemlerim var. Özellikle Hoyalar için kireçsiz su önerilmekle birlikte tüm bitkilerim gibi Hoyalara da kireçli ve klorlu çeşme su veriyorum.

Başta Hoyalar olmak üzere tüm ev bitkilerinin toprak kültürüne göre topraksız yetiştirme yöntemlerinde bakım hatalarından daha az etkilendiğini belirtmeliyim.
Bu durum tüm temel gereksinimleri bu yöntemle yeterince ve sürekli olarak sağlanan bitkilerin geliştirdiği yüksek direnç ve yaşamı sürdürme gücü ile açıklanabilir.

Hydrosuccess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön