View Single Post
Eski 08-10-2010, 08:46   #15
holistikyasam
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan42 Mesajı Göster
Ben bu siteye yazılanları okumaya başladıktan sonra hep gezip dolaştığım yerlere bir de ağaçlar açısından bakmaya başladım.
Tabi hemen tohumları da keşfettim. Parklar, yol kenarındaki ağaçlar, okul, hastane, postane vs. bahçeleri ağaçlarla dolu. Hemen hepsinin üstünde de tohumları var. Bir kaç gündür at kestanesi, palamut, akasya, erguvan, ladin tohumları buldum. İlkbahar gelince yine bu ağaçların altındaki filizlenmiş tohum ve fidecikleri de toplayacağım.
Siz de bu yolları deneyebilirsiniz. Hem gezip dolaşmak için güzel bir bahane oluyor.
Merhaba doğa dostum, sizi kutluyorum. Güzel bir uğraşı bulmuşsunuz. Biz insanlar yaşadığımız sürece ağaç tohumlarını ferdi gayretlerimizle toplasak ve bunların tohumlarını evimizde yeşertip daha sonrada gördüğümüz bir karış topraga diksek, onları ara sıra bir evlat yetiştirir gibi özen göstererek sulasak zaten doğa gerekeni yapar. İşte o zaman bir kaç yıl içinde fidan haline gelen bu ağaçlar doğamızı ve havamızı nasıl değiştirecektir siz düşünün. Duyarlı olursak çevemizdeki bir çok insanada örnek olabiliriz. Selçuk Altuniş. www.selcukaltunis.com Dostluga Davet.

holistikyasam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön