View Single Post
Eski 05-10-2010, 12:52   #1174
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
kök çürüklüğü (açık kök değil de tüplü gelen çeşitlerde meydana gelmiş)
Bu sorunu bende yaşadım, ilk ektiğim cevizlerin bir kaç tanesini fazla suyla kuruttum, bunların yerine iki oldu tüplü fidan alıp ekiyorum ilkbaharda yapraklanıyor daha sonra kuruyorlar, suçu hep kendimde arıyordum ne hata yapıyorumda kuruyorlar diye.
Yinede bunun nedenlerinin nicinlerinin iyi araştırılması gerekiyor, bana hala tüplü oluşundan dolayı kök çürümesi yapacağı pek aklıma yatmıyor.

Bir neden şu olabilir, fidanlar burgu ile ve ya dar bir şekilde açılan çukurlara dikiliyor, bu toprak gecirgen olmayan bir topraksa daha sonraki sulamalarda çukur suyla doluyor ve ya kışın yağan yağmurlarla çukur sürekli su tutuyor, bu bir çürüme ve kuruma sebebi olabilir. Bu tür sebeplerden dolayıda tüpe suç bulmak biraz haksızlık olur gibime geliyor.

Bunu en iyi fidanları bakan kişi bilir, belkide tüplü fidanların olduğu bölümde bir hata yaptıda söyliyemedi.

Bu tür bilimsel toplantılarda yapılan açıklamaları da dikkate alacağız, bir çok araştırmalar neticesinde alınan sonuçlar ki, (bu iki yıllık bir araştırma) doğrudur doğruluğu çok yüksek olabilir, ama iki yıllık bir araştırma ile bir yerde hata yapabileceklerini de unutmayalım.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön