View Single Post
Eski 05-10-2010, 11:25   #6
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Klinoptilolit'in mucizeleri.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi qokhanyilmaz Mesajı Göster
Afyon'da aileme ait bir yumurta tavuk kümesi var. Geçtiğimiz ay çevre ve orman bakanlığından gelen denetçiler tavuk gübresinin doğaya atılmasından kaynaklı olarak ceza kesmek istemişler. Sonradan denetleme için yeniden bir gün verip sonraki bir tarihte geleceklerini söylemişler.


Bu konuda çalışması olan arkadaşlardan teknik konularda yardım bekliyorum.Yapılabilecek makinanın projesini çizdim ama bu şekilde yapılan bir makineden alınan kurumuş tavuk gübresinin çevreye verdiği kokudan kurtulunabilir belki ama toprakta kullanılması ne kadar uygun olur ?

Hem amatör olarak uğraşan hemde bu tarz yumurta üretim hanesi için organik gübre üretimi yapabilmek için hangi aşamalardan geçirilmelidir ? Nelere dikkat edilmelidir ? Kurutmada istenilen nem miktarı ne olmalıdır gibi sorulara cevap arıyorum ?
Arkadaşım Zeolit'in türevlerinden olan bu mineralin azot ve onun formuna giren mineralleri üzerinde absorplama özelliğini duymuş olmalısınız, bu minerali kullanarak dışkıların kuku özelliği azaltarak kompost yapımındada büyük faydalar sağlayabilirsiniz, bu başlıkta açılan mesajlara bakarak sorununuza çözüm bulabilirsiniz sevgilerle.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön