View Single Post
Eski 05-10-2010, 08:30   #7
meymun
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sevgili dostum,

Senden ricam. Mesajlarını bıraz daha kısa yaz. Kısa olursa benim gibi anlama güçlüğü olanlar sindirebilsin.

Sevgiyle kal

3.5 milyar yılı bu kadarcık yazı ile özetlemek bence yetersiz. Biliyorsun senin orada yazmaya başlayıp, mart sonunda kaçıp Robenson yaşamına başladığımda 113 sayfa tutmuştu. 113 sayfa tutmasının nedeni de yalnızlıktan sıkılma değil. Hem orta yaşına gelmiş dünyanın geçmişi uzun, hem benim zamanım vardı.

Sonra bozuk cümleleri, imla yanlışlarını düzeltmeye başladığımda sıkılıp topunu sildiğimde doktordan yediğim fırça ile geçen salı çalakalem bu özeti yazdım. Bu özetin orijinali sende, geçen hafta beni dağ başında ziyaret ettiğinde bilgisayarına yükleyip okumanı istediğim yazı bu. Okuduğunu sanmıyorum.
Düzelmek istedim, bilgi hataları yapıp yapmadığımı kontrol edecektim, ve son bilgilerle kıyaslayacaktım. İlk sayfa sonrası, Neden Nasıl konusunda sorulan sorular ve verilen yanlış yanıtlar nedeniyle olduğu gibi buraya ekledim.

Syn dlk
Önce okuduğunuz için sevindiğimi söyleyeyim. Ensar da çok uzun bulmuş, siz de detaylı demişsiniz. Bu yazı özetin torunun torunu dahi değildir. Burada öyle gizli kalmış bilgiler var ki, atomun yapısı dahi kısa süre önce kafalarımıza sokulan bilgilerdeki gibi değil. Geçmişe ait bilgilerimiz paleoantropolojiden, diğer canlıların kökenlerine, hatta dünyanın jeolojik yapısına kadar sürekli değişmekte. Bu da bilimin bitmeyecek araştırmaları ve kendini sürekli sorgulamasından kaynaklanıyor. Her buluntu yeni fikirlere, varsayımlara neden olmakta. Ve artık bir hipotez, bilimin farklı dalları ile desteklenmedikçe doğruya yakın olmuyor.

meymundan saygılar

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön