View Single Post
Eski 05-10-2010, 00:08   #26
jeomeo
Ağaç Dostu

jeomeo's Avatar

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Bence hızlı büyüsün hemen bir bonsai sahibi olayım diye acele etmeyin. Bunu herkes istiyor ama bence mühim olan gelişimine şahit olup ve tatmin olacağınız bir fidana sahip olmak. Aslına bakarsanız bonsaicilerin büyük bir kısmı, en azından benim tanıdıklarım ve gördüklerim için söylüyorum, bir bonsaiye sahip olmak için değil o aradaki işlemleri yapmak için bu hobi ile ilgileniyor. Yoksa en çok karşılaştığımız soru, en dayanıklı en hızlı büyüyen ağaç türü değil en ucuz bonsai'ye sahip olunabilecek yerle alakalı olurdu.

Neyin sizi mutlu ettiğini bilip o tür ve o tarz bonsaiye uygun fidanlar aramanız daha önemli. Ligustrum veya söğüt gibi hemen hemen her işleme dayanıklı ağaçlarla çalışabilirsiniz. Oya, erik, alıç gibi çiçek açan ve budamaya iyi cevap veren türlerle çalışmak, bahar geldiğinde sizi daha çok mutlu edebilir. Belki incir, sığla, karaağaç gibi havai köklendirmenin çok zor olmadığı türlerle başlamayı tercih edersiniz. Belki iç mekanda bakabileceğiniz carmona, portulacaria ya da ficus gibi türlere yönelmek, birçok uygulama için birçok zaman seçeneği sunacaktır. Belki de ardıç, servi gibi esnek ağaçları şekillendirmekten zevk alır, belki de doğal olarak küçük yapraklı olan hanımeli(lonicera nitida), biberiye, dağ muşmulası, ateş dikeni gibi türlerle çalışmak sizi daha çok tatmin edecektir.

Özetle, yineliyorum ama pek de acele etmeyin ve size zevk verecek ağaçları bulana dek fidanlıkları dolaşmanın tadına varın.

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön