Sn.Sındırgılı, kediniz çok güzel. O da tarçın renkli

Kedilerin asi, başına buyruk hallerine bayılıyorum. Bizimki bütün gün dışarda, hiç yüz vermez, yanımıza yaklaşmaz, çok sıkı bir avcı. Ama akşam olup ta eve gelince tam bir sevgi kelebeği oluyor, hele biraz hava serinse değmeyin keyfimize.
Bahçede yetiştirdiğim tek bir tanecik ayçiçeğini kurusun diye asmıştım. Kuruyunca paketleyip toplantı yaptığımızda dağıtacaktım. Ama kuruduktan sonra 2 tane renkleri şahane minik kuş dadandı. Bayılıyoruz onların ayçekirdeğini alıp gitmelerine. 3-4 haftadır tek bir çiçek yetti. Dün baktım da içi boş olanları bırakmışlar, doluları almışlar. Bir kaç günlük daha stoğumuz var ama şimdiden yerine ne assam diye düşünmeye başladım.
Kiraz bana Red Robin tohumu ayırmayı unutma olur mu? Anneme vereceğim kapalı balkonunda kışın domates yetiştirsin diye.
Ispanak çok güzel oluyor. Bulabilirsen Pırasa fidesi de alıp dikebilirsin, o da çok keyifli oluyor. Bezelyeyi inatla 3 yıl denedim ama bundan sonra denememeye karar verdim. Bana bitkisi çok narin geldi (özellikle toprakla birleşen kısmı) bir de tek tük oldu üzerinde, tel örgü önüne biraz fazlaca dikmek gerek, ben hep sayısını az tutmuş oldum, topladığım bezelye bir avucu geçemedi.

Eğer bakla seviyorsanız muhakkak tohumunu ek. Bahçede yetişmişin lezzeti pazardaki en körpesinden bile çok daha başka oluyor. Hem bahçeye de faydalıymış. Bir de tırtıl problemi olmazsa Karalahana yaza kadar ürün alınabilen sebzelerden oluyor. Rokayı kökünden sökmüyorsun değil mi? Büyüyen yaprakları tek tek toplarsan bitki çok daha güzel gelişip, daha iri yapraklar veriyor. Gelecek yaza kadar da bir daha tohumunu ekmene gerek kalmıyor.