View Single Post
Eski 02-10-2010, 11:25   #4535
İlkin
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Tebrikler sayın hydrosuccess, sizin H.carnosa da hala çiçek vermeye devam ediyor. Hoyalardaki çiçeklenmeye neden olan faktörleri keşke bulabilsek de yaşam alanlarımız daha çok renklene bilse. Dilleri yok maalesef ve biz de farklı bakım teknikleri üreterek dillerini çözmeye çalışıyoruz.

Benim baktığım H.carnosa da hala çiçek vermeye devam ediyor. Sizin bu mesajınızı görünce bendeki H.carnosa'nın da fotoğrafını çekip yayınlamak istedim burada. Bu sene beni çok mutlu etti bu tür.

Name:  P1030765.jpg
Views: 2060
Size:  64.3 KB

Bu arada birkaç hafta önce nihayet H.carnosa'nın kokusunu koklayabildim.
Adana'da bendeki bitkilerin çiçek açtığını görüp hayran olan yakın bir arkadaşım kendisine h.carnosa'dan çoğaltmamı istemişti. Herhalde 2,5 sene olmuştur vereli.
Her evlerine gidişimizde kendisi çiçek açtıramadığı için ilkin bu sahte mum çiçeği yok yok çiçek açmayacak seninki gibi diyerek beni sinirlendirmeye çalışıyordu. Tabii neredeyse her onlara gidişimizde bitkinin suyunu gübresini ben veriyordum. Bir ara gittiğimizde bir baktım çiçek tomurcukları vermiş hem de 5 demet. Hiç haberleri bile yok! Ben söyleyince inanılmaz mutlu oldular ve bitkiye karşı ilgileri daha çok arttı. Geçen gittiğimizde de çiçekler açmıştı. Bütün gece gittim geldim kokladım. Çok güzel kokuyordu ama kokusunu hiç birşeye benzetemedim. Sanki şekerli bir baharat gibi ama nefis kokuyordu.
Kendi atölyemde baktığım çiçek açan H.carnosa'yı koklayamadım bir türlü. Kısmet arkadaşıma çoğalttığımı koklamaktaymış demek ki.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön