View Single Post
Eski 01-10-2010, 18:58   #598
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Kirazcığım, Sellukan coşmuş ta coşmuş. Geçen yıldan mı kalmıştı yoksa bu baharda mı yetiştirmiştin? Kokusu yoğun mu?

Tarçının canı sağolsun (Ben demiştim) Verandanın kenarlarına ben de hiç bir zaman bitki dikemedim. Bir kere onca çimi kaldırıp denemiştim ama iki günde, köpek her geçişte çıtır çıtır kırılınca nasıl söktüğümü bilememiştim. Yani biz ve bizler gibiler (köpeğin bahçede açık kalmasından yana olanlar) bahçeyi O'nlara göre düzenlemek zorundayız. Cam güzelinin saksı dışında pek kurtuluşu yok çünkü Cam Güzeli de köpekler de gölge seviyor. Ya da bitkileri çitle çevireceğiz.

Bizimki "ağır abi" Küçükken biraz muzurlukları oldu ama 6 aydan sonra temel eğitimi alınca ve sana verdiğim bir iki tiyoyu uygulayınca, yaptıklarından neyin yanlış olduğunu çok iyi anlıyorlar. Püf nokta, suçüstü yakalamak, bunun da için de sıkı takip etmek gerekiyor. Daha kabahati işlerken sert ve kararlı bir ses tonuyla (seçeceğin tek kelimeyi) söylemen yeterli olacaktır.

"Tarçııın, neden yaptın ki şimdi bunu, aşkoolsuun" dan hiç bir şey anlamazlar. Ama sert bir "Hayır" bir çok sorunun çözümüdür. "İçeri" "Dışarı" "Aferin oğluma veya kızıma" tuvalette her ikisinde de "Çiş" "Otur" "Yat" "Bekle" bence anahtar kelimelerdir. Yapılacak şey, bu kelimeleri doğru zamanda kullanarak, isteneni yaptığında ödüllendirmek.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön