Çok meşakkatli olur kuşburnu marmelatı.Bir kere denedim ve ellerim kaktüsten daha dikenli oldu.

)) Çok fazla aşaması yok belki ama sıkması zor. Öncelikle kuşburnunun üzerini geçmeyecek kadar su koyup kaynatılıyor (kuşburnu yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar. Kuşburnunun uç ve sap kısımları kesiliyor tabi) Daha sonra soğuyup sıkılacak hale geldiği zaman ellere kuvvet; alıyoruz bir ilistir eziyoruz suyuyla birlkte. ezme işlemi bittikten sonra temiz bir tülbentten geçirip kuşburnunun kıllarının marmelattan ayrılmasını sağlıyoruz. Daha sonra oluşan marmelatı şeker eşliğinde tekrar kaynatıyoruz. İstediğimiz kıvama geldiği zaman sıcakken şişelere koyup kapatıyoruz. Benim bildiğim tarif böyle. AFİYET OLSUNN

))