Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi
Poşette çok güzel olmuşlar. Benimkilerin yaprakları zayıf, meyveler de cok cılız oluyor.
Siz fotoğraflarda ki poşetlerde nasıl bir toprak karışımı uyguladınız? Hangi gübre veya besini verdiniz?
|
Sayın Nariçi,toprak karışımı 1/3 yanmış ahır gübresi 2/3 alüvyonlu toprak..Besin olarak başka hiç bir madde kullanmadım, yeraltı suyu ile suladım, ayrıca zararlıya karşı da ne ev yapımı ne de kimyasal hiç bir ilaç uygulamadım. Denebilirse, neredeyse organik yetiştirmeye özen gösterdim.Tek tük rastladığım çekirgelerle salyangozları toplayıp tavuklara yem ettim.Böyle gelişmelerindeki en etken unsur bence Güneş. Bardaktan poşete alınca, kırk dereceleri bile gören temmuz ağustos güneşinin altında tam gün kaldılar ve gölgeleme de yapmadım. Yani 30 cm olana kadar sabah ve akşam güneşi, sonrasında tam gün güneş aldılar...
Bu yıl tohumdan yetişen fidanlarınızın meyvelerinden bahsediyorsanız cılız olmasına pek aldırmayın bence. Kalıcı yerlerinde toprakla buluştuklarında fidanlar daha da güçlenecek ve gelecek yıl daha iri meyveler olacaktır.