Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sema62
Sevgili Klubnika verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Menekşeleri ne kadar sevdiğinizi gayretinizden çok iyi anlıyorum. Tebrikler. Çeşitlerinize bayılıyorum. Benimkiler klasik menekşeler.
Yaz boyunca hiç açmadılar vede hiç gelişmediler. ****** sıcaktan onlarda nasibini aldılar. Temmuz ayında kokopeatlı toprak takviyesi yapmıştım. Poşetin altında kalan kokopeat biraz suluydu. Acaba beklerken zararlı birşeyler ürettimi. Nasıl bir toprakla değişim yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.
|
SEMA 62 ilk baştan teşekkür etmek istiyorum

Toprak ilgili görmeden söylemek biraz zor, ben forumda toprak ilgili bahsettim, Tropikal marka. Benim çok hoşuma gitti, özellikle fitilli sulama için tavsiye ediyorum. Eğer fitilli sulama yöntemi kullanmıyorsanız o topraktan 3 ölçek : perlit 1 ölçek ve eğer varsa ince kıyılmış sfagnum 1 ölçek + mantar önleyici ne varsa toprak miktarına göre koyun ve iyice karıştırın(eldivenle). Eğer sfagnum ve mantara karşı hiç bir şey yok ise sadece toprak ve perlit olsun

Saksı küçük olmalı !!! Ve dibine mutlaka 1-1,5 cm drenaj koymalısınız, drenaj malzemesi olarak beyaz köpük küçük küçük parçalanmış tavsiye ediyorum.