Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol
sayın epsody kırmızı kalforniya solcanları ile bizim yerli solcanlar arasında çok fark varmı?
şuana kadar kırmızı solcanlardan bulamadım!!
|
Arkadaşım İdris Şenol, Toprak solucanları ile kaliforniya kırmızı solucanı arasındaki fark şuradan ileri gelmektedir, toprak solucanları toprak içindeki organik çürüntülerle beraber toprağıda sindirmek zorunda olduğundan sindirim işlemi daha uzun sürmektedir, kırmızı kaliforniya solucanı kültüre ahır gübreleri içinden seçilerek alındıklarından sindirim zorlukları çekmemekte olduğundan daha obur görünmekteler, gübrelerin sıcaklıkları topraklara göre daha fazla sıcak olduğundan daha fazla sıcağa tahammüleri bulunmaktadır.
Toprak solucanları bu sıcaklıklarda yaşama imkanları olmamaktadır, ben kompost içinde toprak solucanlarının yaşamlarının sekteye uğradığını gözlemliyerek, olgunluğa ermemiş kompost içinde toprak solucanı bulundurmamaya özen göstermekteyim.
Senin kırmızı kaliforniya solucanına eş değer bir solucan türünü beklemiş ahır gübrelerinin toprakla birleştiği kısımlarda bulabilirsin, bu tür solucanların beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak toprak solucanlarından farklılıklar gösterebilir.
Senin solucan gübre çalışmalarında ahır gübrelerini işleyeceğin için bu tip solucanları ahır gübrelerinin bulunduğu yığınlar içinde bulabileceğini sanıyorum, ahır gübre yığılarının nemini arttırarak buralarda solucanların toplanmasını sağlıyarak bu solucanlarla gübre çalışmalarını başlatabilirsin.
Çalışmalarında başarılarını paylaşımlarda görme dileğiyle iyi günler sevgilerimle.