View Single Post
Eski 26-09-2010, 22:26   #5
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Name:  goji.jpg
Views: 3665
Size:  65.5 KB

Vinas Ekstresinden on gün sonra yeni gelen goji meyveleri hemen hemen üç misli büyüdü. Bitkilerin bu kadar çabuk ve gözle görünür tepki vermesini beklemiyordum. Bu bitki beni gerçekten şaşırtıyor.

Seraya diktiğim kıvırcık fidelerini bir şey yemeye başladı. Suçu önce toprak çekirgelerine (field cricket) attım. Ne yapacağım diye araştırırken bir gün geçti. Ertesi gün onları uzak tutacak bir ev yapımı hazırlayıp fidelerin yanına gittiğimde durum felaketti. Yaprakların yarısı yenmişti. Bu kadar da olmaz deyip gözlükleri takıp daha iyi incelediğimde yapraklarla aynı renkte tırtılları buldum. Kendi kendime, "Zararlıyı gör ve emin ol, yoksa zararlılar seni aptal yerine kor" diyerek geri dönüp 2 litrelik bir fısfısa bir tutam delfin koyup geri geldim. Kıvırcıkları halletmişken yeni goji bahçesine de bakayım dedim. Orada da bir fidanda yine yaprak yeşili tırtıl gördüm. Daha yeni yumurtadan çıkmışlar, topu topu iki üç yaprak yemişler. Nasılsa çaresi elimde. Ertesi gün tek tırtıl kalmadığını gördüm. İyi haber, kıvırcıklar yeni yaprak sürmeye başladılar. Çıkarılacak ders, bahçede dolaşırken gözlüğünü yanına al

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön