Ahşap Ev..Deprem..
Merhaba,
Mart ayında aldığımız bahçemize ev yapma planları yapıyoruz. Taş,betonarme, ahşap araştırıp dururken geçenlerde Yeni Zellanda'da meydana gelen deprem ve sonuçları bana ahşabı hatırlattı yeniden. Yanılmıyorsam 7 nin üzerinde bir deprem oldu ve hasar neredeyse sıfırdı..Amerika, Avustralya ve Yeni Zellanda' da konutların büyük çoğunluğu ahşaptan yapılıyor. Adamlar bu evlerin esin kaynağının Osmanlı mimarisi olduğunu da açık açık söylüyorlar ama biz bir betondur gidiyoruz anlayamadım.
Ahşap ev yapımı neden tercih edilmiyor, yasal işlemlerimi zor, proje hazırlamasımı zor, ustasımı yok, malzeme bulmakmı zor anlamadım. İçimizde mimar arkadaşlar varsa yanıtlarsa sevinirim.
Teknolojinin bu kadar geliştiği bir zamanda, ayrıca yukarıda saydığım ülkelerde yapılabilen evler neden bizde yapılamıyor anlam veremiyorum.
Ahşap cumbalı bir evde oturmanın zevkinin bambaşka olacağına inanıyorum. İlk sorun proje işleri, sonra usta bulmak bu konuda yardımcı olabilecekler veya fikir verebilecek olan varsa sevinirim.
Istanbul'dan bir ev...
|