Ebonsa ben seninle daha once tanismismiydim, yani aramiza hos geldin demismiydim? hatilamiyorum onun icin, biraz gec de olsa aramiza hos geldin. Aramiza genc bonsaisevenlerin katilmasi ayri bir guzellik, deslerini aksatmadigin surece cok keyif alacagin bir ugrastir bonsai, zaten okuduklarimdan ve ekledigin resimlerden bu keyfi simdiden yasadigini goruyorum. Turunc ablan ve diger arkadaslarin verdigi bilgilerle sen iyi bir bonsaici olma yolundasin.
Sogut bonsai diger agaclar gibi yaygin deyilse bile yapiliyor ve guzel de duruyor. Yalniz bu guzel durus kisa bir mevsim oluyor o da baharda , yapraklarin acildigi zaman. Yapraklar olgunlastigi zaman sogut o guzelligini kaybediyor. Bir de kokleri cok cabuk buyuyor, belki yilda iki kez kok budamasi yapilabilir, o yuzdendir ki Cin ve Japonyada sogut bonsailer bahar gectikten sonra bonsai saksilarindan cikarilip yere dikiliyor ve bahar gelmeden once tekrer yerden sokulup kok budamasi yapildikten sonra bonsai saksiisna alinir.
Sogut, suyu seven bir agac olmasina ragmen bazi turler taze suyu sever o yuzden saksilara diktigin sogutlere su verirken saksi altliklarinda biriken suyu uzun bir zaman o altliklarda tutma suyu ya altliklardan bosalt ya da imkanin varsa altliklari kaldir su suzulup aksin.
Albizanin soylediklerini uygularsan sarmal tarz bir sogut bonsai elde edebilirsin. Kolay gelsin.
|