Sağolun sayın İnandıklı,
Yarın gideceğim nasipse inşaata. İç derzlerde ilerlemiş olmalılar. Belkide salon kaldı sadece. Sonraki iş, sıvası yapılmış olan tavanlara kireç badana yapmak olacak. Bu arada belki ustada pencere podiyelerine el atar. Eylül sonu benim işim kalmaz burada demişti usta ama mümkünatı yok. Daha bacalar var, çatının ve ev tabanının şapları var, çatıda tecrit işi var, evin içinde ve önünde yer döşemelerinin yapılması var. Sıra gelirse, şöminenin taş giydirilmesi işi var. Yani var oğlu var.
Bu arada doğramalar için araştırmalara kaldığım yerden bu gün gene başladım. Muhtelif karar değişiklikleri neticesinde şu anda vardığım nokta ( değişme ihtimali yok diyemem ) tüm doğramaları, sineklikleri, dış kapıyı ve tabii oda kapılarını çıralı çamdan masif olarak yaptırmak. Hatta nerede ise anlaşmamı yapacak idim bu gün ancak bina ölçü alınabilecek duruma gelene kadar bekleyeyim dedim, ama ağaç yaptırırsam yerim belli oldu. En az beş yıllık, kuru ve çok kaliteli çam keresteleri var konuştuğum ufak marangoz atölyesinin, bana yetecek kadarını kenara ayırmaya söz verdiler.
Nasıl bitecek bu işler diye düşünmemek en iyisi, arkamdan koşturan mı var diyerek geçiştiriyorum sıkıntıyı, ancak gerçek olan şu ki inşaata başlandı ise ne kadar evvel bitirilirse maddi ve manevi kayıbın o kadar azalacağı aşikar.
|