Konu: Brassavola
View Single Post
Eski 24-09-2010, 12:47   #4
ataman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Sayın Jezebel,
Ben bu bitkileri ilk başta ev içinde, batı cephe cam önünde yetiştiriyordum. Öğleden sonra uzun süre güçlü güneş ışığı alıyorlardı, ama yine de pek fazla bir gelişim göstermediler. Kapalı balkona aldıktan sonra, daha düşük ışık seviyesine rağmen, yüksek nemin etkisiyle tahminen, gelişimleri hızlandı.

İzmir'de nem oranının Ankara'ya göre daha yüksek olduğu düşünülürse, başarılı olma ihtimalinizin daha yüksek olduğu varsayılabilir. Ayrıca, bitki sayınız teker teker uğraşılabilecek kadar ise, yapraklarını hergün veya günaşırı spreyleyebilirsiniz. Yalnız alacağınız bitkinin "seedling" veya "small size" olmamasına dikkat etmenizi öneririm, benim gördüğüm kadarıyla nodosa'da "yetişkin boy (flowering size tabir edilen)" ile "orta boy (big seedling veya near-flowering size tabir edilen)" bitkiler arasındaki farkı anlamak zor olabilir, bitkinin yetişkini bile zaten küçük olduğu için. Büyük gibi görünen küçük bir bitki almanız durumunda birkaç yıl beklemeniz gerekebilir, tecrübe ile sabittir, 2007'den bu yana açmasını beklediğim cattleyalarım var

ataman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön