Herkese selam,
Sayın Vildan Sönmez, sayfamı takip etmeniz çok mutlu edici. Teşekkürler.
Ben lithops yetiştirmenizi tekrar denemenizi isterim. Çabuk vazgeçmeyin. Kaktüsler ilgilenmesenizde bir şekilde büyüyorlar ama bu bitkiler daha zor.
Zoru başarınca inanın Lithopsu bırakamazsınız. Ben de çok umutsuzdum ilk zamanlar. Çok kayıp verdim.
Lithopsları Erzurum şartlarına adapte etmem 2 yılımı aldı. Yardımcı olurum bakımla ilgili sorularınıza.
Taner beyden 100 kadar bitki aldım. Birkısmı satışta değil aradığım ender türlerdendi. Sağolsun kendi bitkilerinden verdi. Bunlar saksılanmadı ama resimlerini mutlaka ekleyeceğim. Saygılar.
Sayın bıcırık teşekkürler, evet 100 çeşit bunların 70i elimde olmayan yeni türler. Fotoğraflarını ekleyeceğim.
Sayın umutyolcusu söylediğiniz gibi kaktüs yetiştirmesi mesemblere göre çok çok daha kolay.
Sayın ayse afyonlu teşekkürler, gerçekten papatya gibiler, ancak yalnızca birkaçgün açık kalıyorlar.
Tozlaşma işlemi aynı tür lithopsun iki ayrı bitkisiyle yapılıyor (aynı tür bitki tohumuna sahip olmak istemezseniz farklı türleri de tozlayabilirsiniz )
2. ya da 3. gün açık olan çiçekleri ince samur fırçayla tozlaştırıyorum o kadar.
Sayın Satı Uğurtan teşekkürler çok sağolun, daha ekleyeceğim çok tomurcuk, çok bitki var hepsi zamanla inşallah.
Sayın yağmur çok teşekkürler eksik olmayın.
Şimdi lithops, conophytum ve diğer bitkilerimin 2 gün içinde çektiğim resimlerini paylaşıyorum. İyi seyirler...
Düzenleyen AizoaceaeFAN : 23-09-2010 saat 12:01
Neden: düzeltme
|