Merhaba Ben Nuray Güraltun TAP Derneğinde Proje Sorumlusu olarak çalışıyorum.
Atık piller ile ben ilgileniyorum. Herhangi bir sorunuz varsa bizi arayabilirsiniz. İnternet sitemizde iletişim bilgilerimiz bulunmaktadır.
Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği 31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak 01.01.2005 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin amacı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek özelliklere sahip pil ve akümülatörlerin üretiminin sağlanmasına ve bu ürünlerin doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortamlara verilmesinin önlenmesine, atık pil ve akümülatörlerin geri kazanım veya nihai bertarafı için toplama sisteminin kurulmasına ve yönetim planının oluşturulmasına ilişkin prensip, politika ve programları düzenlemektir.
Atık pil toplama ve bertaraf işlerini bir “Atık Pil Yönetim Planı” çerçevesinde yapmak üzere bir araya gelmiş olan ithalatçı firmalar 11.08.2004 tarihinde “Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP ;
www.tap.org.tr)” ni kurmuş bulunmaktadır. Bu dernek 08.01.2005 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olarak kabul edilmiştir.
Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği’nin 13. maddesine istinaden tüketiciler, atık pilleri evsel atıklardan ayrı toplamakla, pil ürünlerinin dağıtımını ve satışını yapan işletmelerce veya belediyelerce oluşturulacak toplama noktalarına atık pilleri teslim etmekle yükümlüdürler.
İyi çalışmalar.