View Single Post
Eski 22-09-2010, 23:34   #218
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)

bölümüne bakar mısınız?
Alıntı:
Ceviz,Badem,zeytin,sarımsak,soğan patetes,fındık,nane,maydanoz gibi şeyleri bahçemde görmek istesem ne ekecem ?
İlgilendiğiniz bitkilerin isimlerini aratabilirsiniz.

Nane

Alıntı:
Yetiştirilmesi:
Küçük, esmer, yuvarlak tohumları ile üretilir ise de, bahçecilikte: Kök ayırması veya nane sürgünlerinin 10-20 cm uzunluğunda kesilerek bahçenin veya yetiştirme kabının nemli ve yeter derecede güneş gören uygun bir yerde dikilip köklendirmek suretiyle nane yetiştirmesi çok daha kolay ve pratik olmaktadır. Çelikler, kolayca tutup köklenerek yeniden kol atar, 30 hatta 80 cm uzayarak bulundukları yeri kısa zamanda kaplar. Nane çeliklerinin köklenip gelişme zamanında, ot almasına ve sık olarak sulanmasına önem verilmelidir.

Naneyi tohumdan üretmek zorunluğu varsa, bahçenin hafif gölgeli, nemli bir yerine yeteri miktarda tohum tavası hazırlanır. İlk veya sonbaharda seyrek olarak tohum serpilir fakat üzeri kesinlikle harçlanmaz , hafifçe tokmaklamak ile yetilinir ve tohumlar çimleninceye kadar gölgelik verilir.
Araştırma yapmak biraz zorsa da yapmak zorundasınız. Çünkü yüzlerce ayrıntı var, yazılmış olanları tekrar tekrar yazmak mümkün olmayabilir.

Limon (Citrus) tohumu çimlendirme
Aşılama

Forumda "Arama" Nasıl Yapılır?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön