Merhabalar benimde bazı sorularım var direk geçiyorum izninizler;
Şimdi bizden kimse toprakla ilgilenmez.Bilmez.Büyüklerim bilmediği için bende bilmeden büyüdüm.Neyse efendim şimdi bazı amatörce sorularm var.Şimdi tohumdan başlıyım.Mesela domates alırız.Keseriz içinde tohumlar vardır.Alır kurutup zamanı gelince ekeriz.Filizlenip büyür ve sebze verir?Ben bu işi böyle anladım.Diyelim doğru.Ceviz,Badem,zeytin,sarımsak,soğan patetes,fındık,nane,maydanoz gibi şeyleri bahçemde görmek istesem ne ekecem ?Pek anlamadım bu kısımı.
Sonra babam tek şeyi biliyorum dedi limonun çekirdeğini ekecektim ekme aşı yapmak lazım dedi yoksa meyve vermezmiş?Şimdi bu doğrumu bilmiyorum ama karşıma aşı kelimesi çok çıktı ama okuduğum kadarıyla 2 farklı şeyi aşı yaparak 1 ağaçta 2 farklı meyve alınabiliyormuş.Ama başka amaçlarla yapıldığını bilmiyorum yapılıyormu?Yapılıyorsa nasıl aşı yapılıyor yani diğerlerinde 2 farklı ağaç yapılıyor örnek kirazla,vişne diyelim kirazın yarısına kadar kesiyorlar ortasına çizik atıp v şeklini alacak şekilde vişneleri koyup macun yapıyorlar tamamda diğer türlü nasıl olacak ben diyelim elma istiyorum elmanın tohumunu ektim illa meyve vermesi için aşımı yapmam lazım ?
Bu sorular aklımı kurcalayan en önemli sorular daha çok var ama forumda anlatılanlar zaten bilen 1 kişi için detay yazıları gibi bende hiç bir bilgi yok ama kanımda ekmek,biçmek var nedense
|