Sayın cellin, bitkinize iyi günlerde mutlu mutlu bakmanızı dilerim. Ben bu işte uzman değilim ama bitkinin genel haline ve yapraklarının tümüne bakıp bir yargıya varmak gerekiyor bir sorun var mı diye. Bazen hoya yapraklarında hiç olmadık bir form ortaya çıkabilir. Benim H.carnosa bir ara H.kerrii gibi kalpli yaprak vermeye başlamıştı, sonra normal formunda yapraklara döndü. En sonuncu fotoğraf H.carnosa'da olabilecek bir yaprak formu. Yaprak büyürken dallardan birisine değiyorsa eğer bu şekilde bir sonuç ortaya çıkabiliyor. Hiç sorun etmeyin onu. Bana ilginç gelen yapraktaki beyaz leke oldu. Umarım güneş yanığı değildir bu. H.carnosa'yı direk güneş alan bir yerde bırakmamanızı tavsiye ederim. Eğer güneş yanığı değil ise verigata türlerde olduğu gibi bir beyazlık olabilir bu, öyleyse eğer o da normaldir... Üreticiler bitkilerde değişik oluşumlar gördüğü zaman direk orayı kesiyorlar ayrı bir yerde köklendirmeye çalışıyorlar. Bunu da farklı türler oluşturmak için yapıyorlar. En kısa zamanda bitkinizin çiçeklerini de görmenizi dilerim...
|