View Single Post
Eski 19-09-2010, 14:11   #234
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Selamlar...
Yaklaşık 10 gündür siteye bakamadım. Yazdıklarınıza zamanında cevap veremediğim için üzgünüm. Şimdi hepsini cevaplayacağım.
Sevgili Taner bey (Antalya kaktüs ticaret) ve eşi Tülin hanıma buradan tekrar selam ve sevgilerimi yolluyorum. Birkaç gün önce yanlarındaydık eşimle. Sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar hem sohbet etme imkanı bulduk hemde serayı doya doya gezdik ve fotoğrafladık. Koleksiyonumda olmayan 100 civarı bitkiyi de sipariş ettim. Onlar gelince yeni saksılarına koyduktan sonra birkaç gün içinde fotoğraflarını siteye ekleyeceğim.

Bu arada balkonuma tam bir haftadır bakamadım, döndüğümüzde 30 kadar conophytum ve 10 kadar lithops tomurcuklanmış. Yakında sizlere yine bu muazzam bitkilerin çiçekli hallerini fotoğraflayıp ekleyeceğim.

Sayın yağ-mur sanırım mesajınıza yukarda yazdıklarım arasında cevap vermiş oldum, çok yakında tüm tomurcuklar açınca fotoğraflar yine eklenecek. Malum conophytumlar ve lithopslar sonbahardan itibaren çiçekleniyorlar.

Sayın ayse afyonlu teşekkürler öncelikle. Kaktüs sayımız oldukça fazla (300 civarı). Artık nadir türler toplamaya başladım.Şu an Lithops ve Conophytumlar gözdem. Kaktüslerde hobi olarak doyum noktasına ulaştım sanırım. Zaten Taner beyden olsun, yurt dışından olsun artık ender türleri almaya çalışıyorum. Bu kaktüs de öyle bir tür. Tam ismini şu anda çıkaramadım ancak Taner beyde bile sayısı bir elin parmaklarından az olan bir kaktüs. İsmini bulup eklemeye çalışacağım.

Sayın pegasus79 lithopslarla ilgili detaylı bilgiye benim tüm mesajlarımın içinde ulaşabilirsiniz ayrıca forumda lithops konu başlığını inceleyebilirseniz orada ayrıntılı olarak yazmakta. Ben yine de özetle toprağının içi tam kuruyunca tek bir seferde bol su verin alttan akıp gitsin, hava güneşli olmalı ve bitki üzerinde damlacık bırakmamalısınız. Sulama peryotlarını ve dönemlerini tam okumadan bence sıradan bir bitki yetiştiriyor gibi davranmamalısınız. Çünkü bu bitkileri alıp yetiştiremeyenlerin sayısı oldukça fazla. Bitkinizi kaybetmemeniz için lithops konu başlığını okumanızı tavsiye ederim. Bitkileriniz sağlıklı büyür inşallah...

Sayın cenan hanım çok teşekkür ediyorum yorumunuza.

Sayın aygün hanım bilmukabele saygılar sunarım. Çok sağolun. Oldukça üzerine düştüğüm bir hobim, sonuçları böyle güzel olunca daha bir aşkla bakıyorum artık onlara.
Herkesin gönlündeki gibi bitkileri olur inşallah.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön