View Single Post
Eski 19-09-2010, 10:42   #1250
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sayın ertugrulgazi, sorunuzu o bölgelerde domates tarımı yapan arkadaşlarımız daha doğru olarak cevaplandırılar diye bekledim ama şimdiye kadar cevaplıyan olmamış, olacağından eminim. ama bana göre bütün ekolojik şartları bir yana bırakalım, ortam sıcaklığının 3 dereceye düştüğünde kök bölgesini optimum sıcaklıkta tutmak,ve akan su sistemini ısıtmak maliyet açısından çok uygun olmaz diye düşünüyorum. suyu neyle ısıtmayı düşünüyorsunuz. Enerji kaynağı nedir.Olduğunuz bölgenin iklimi hakkında daha açıklayıcı bilgi verebilirmisiniz. Gaziantep, akdeniz ikliminden kara iklimine geçiş bölgesinde. yazları sıcak ama akşamları serin, kışları ılık gecen bir iklime sahip bölgemiz. Yükseklerde iklim kara iklimine döner ve sertleşirmiş. siz bu iklimin neresindesiniz.Bu teknik bilgilerin mutlaka çok iyi incelenmesi lazım.İklim konusunda istatistiki bilgiler çok önemli. Domares ısıya hassa bir bitki, slcaklığın 10 derecelerde olması hormon kullanımını gerektiriyor.eksi 1-2 lere düşmesi de bitkiyi tamamen öldürüyor. Çevre sıcaklığının 3 dereceye düşmesinin normal olması burada mutlaka don hadisesinin yaşanacağına işarettir.10 derecenin altında domates zaten gelişmiyor.Bence şartları çok iyi incelemek lazım.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön