View Single Post
Eski 19-09-2010, 00:36   #1249
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Aramıza hoşgeldiniz sayın nihat mutluoğlu.sitenin eski bir izliyeni olarak fazla zorluk çekmiyeceğinizi düşünüyorum. Tabii ki her bitki gibi altın çilekte topraksız tarım yöntemi ile yetiştirile bilir. Ben bu sene terasımda 6 kök altın çilek yetiştirdim. ve 6 kökten 700gr+ meraklı payı hariç (onların nekadar götürdüklerini bilemiyorum) altın çilek aldım. Mukayese etmek için Eminönünden aldığım altın çileklerden daha dolgun lardı. onların 30 adet i 92gr gelirken benimkilerin 15 tanesi 52 gr dı, ancak bu farkın sebebini kesin söylemek zor olur . Kuruma faktörü olabilir ama beslenme faktörünün etkili olduğunu düşünmek sanırım çok yanlış olmaz.
altın çilek (yer kirazı ) çok nazik bir bitki.Rüzğarsız bir yerde denemenizi öneririm. Rüzğar bazı meyveli dalları kaybetmemize sebep oldu.Kırılmaya karşı çok dikkat istiyor,ve mutlaka desteklenmesi ( ip veya sırık gibi) gerekiyor. Bunun dışında bir zorluk arzedeceğini sanmıyorum. Ben katı ortam (coco pead + perlit ) da yetiştirdim, ve manüel suladım. önümüzdeki sezon tohumdan yetiştirmeğe çalışacağım.
Hayelinize ulaşmanız dileğiyle başarılar dilerim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön