|
Aramıza hoşgeldiniz sayın nihat mutluoğlu.sitenin eski bir izliyeni olarak fazla zorluk çekmiyeceğinizi düşünüyorum. Tabii ki her bitki gibi altın çilekte topraksız tarım yöntemi ile yetiştirile bilir. Ben bu sene terasımda 6 kök altın çilek yetiştirdim. ve 6 kökten 700gr+ meraklı payı hariç (onların nekadar götürdüklerini bilemiyorum) altın çilek aldım. Mukayese etmek için Eminönünden aldığım altın çileklerden daha dolgun lardı. onların 30 adet i 92gr gelirken benimkilerin 15 tanesi 52 gr dı, ancak bu farkın sebebini kesin söylemek zor olur . Kuruma faktörü olabilir ama beslenme faktörünün etkili olduğunu düşünmek sanırım çok yanlış olmaz.
altın çilek (yer kirazı ) çok nazik bir bitki.Rüzğarsız bir yerde denemenizi öneririm. Rüzğar bazı meyveli dalları kaybetmemize sebep oldu.Kırılmaya karşı çok dikkat istiyor,ve mutlaka desteklenmesi ( ip veya sırık gibi) gerekiyor. Bunun dışında bir zorluk arzedeceğini sanmıyorum. Ben katı ortam (coco pead + perlit ) da yetiştirdim, ve manüel suladım. önümüzdeki sezon tohumdan yetiştirmeğe çalışacağım.
Hayelinize ulaşmanız dileğiyle başarılar dilerim.
|