Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi brainsaw
Merhabalar;
Zeytinle ilgili arama yaparken tesadüf eseri sitenize rastladım,yazılanların bir kısmını okuyabildim,biliyorum genellikle üretim üzerine soru-cevaplar var ama eğer mümkünse(moderatörlerinde hoşgörüsüne sığınarak)zeytinin pazarlamasıyla ilgili de herkes bildiklerini paylaşabilir mi?
Benim Mersin/Merkezde 34 dönüm arazide ,6 yaşında 2900 ağaç zeytinim var(%90 ı gemlik ,%10'u ayvalık)Üretim yönünden bir sıkıntım yok,geçtiğimiz sene 30 ton zeytin aldım.Fakat ürünün satışında bu bölgede herhangi birlik veya büyük alıcının olmaması,ürünümün yağlık olmaması nedeniyle satışta sorun yaşamaktayım.Önerilerinizi ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
|
Tekrar merhaba;
Uzun zamandır işlerimin yoğunluğunda siteye giriş yapamıyordum,bu sene mahsulün bir önceki seneye göre az olmasından mıdır bilemiyorum ama forumda da sessizlik var. Bu hafta Mut bölgesini gezdim, çiftçiler ürünün az olduğundan bahsettiler, kendi bahçemde de geçen sene aldığım miktar kadar ürün alabileceğimi düşünüyorum. Zamanında ilaçlama yapamadığımızdan ,zeytinleri az da olsa sinek vurdu, havanın mevsim normallerinin üzerinde sıcak olması da susuzluğunu arttırdı, bu sene biraz zorlansak da , zeytinlerimizi seviyor gözümüz gibi bakıyoruz. Umarım herkes için iyi bir hasat dönemi olur, emeklerimizin karşılığını alabiliriz.
Saygılarımla.