View Single Post
Eski 17-09-2010, 21:07   #431
derin
Ağaç Dostu

derin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Sn htozbek bilgiler için teşekkür ederim.Aslında sizin verdiğiniz bilgiler zaten topraksız tarım sistemleri için geçerli,full otomasyon seralarda kullanılıyor,birde doku kültründe yeni geliştirilen bir teknikte kitlesel üretim serası yani kavanozlar yerine kabin,oda,ve sera şeklinde büyüyerek giden kontrol odaları sistemlerinde aynı ilkelere dayanıyor.Bu konuda bir kaç kaynakta var.Küf mantarlarıın hayvanlarda ölüme sebebiyet verebileceği gibi bir durumda var.
Sn visky size cevap yazmamamın nedeni bilgilerinizi paylaşacaktınız o yüzden engel olmak istemedim,bunca zamandır yazmadınız.Başkalarının desteğine ihtiyaç duymanız insani birşey ancak başkalarının hakaretlerini alkışlamanızı insanlığa yakıştıramıyorum.Yapmaya çalıştığınız sistemin hiçbir işe yaramadığını ben değil iki adet araştırma ortaya koyuyor şimdi araştırmaya başlasam enaz yüz tanede bulurum sizde elinizde bilimsel olarak yapılmış bu yöntemin işe yaradığını gösterir bulgular varsa onları paylaşın.
Çölde yeşil ot yetiştirme fikri mantıklı olabilir ancak yaylada yeşilin içinde ot yetiştirmeye çalışmak mantıklı olmayabilir.Havadaki nemi alıp suya çeviren sistem çölde hayat kurtarabilir ancak dere kenarında bu sistemle su üretmeye çalışmakla 1000 tl ye bir bardak su içersiniz **** dereye uzanıp istediğiniz kadar bedava su doldurursunuz.

derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön