Konu: Keten tohumu
View Single Post
Eski 17-09-2010, 13:02   #4
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Aynı konular, kahvaltıların vazgeçilmez besin maddesi, pekmezin kadim dostu susam yani tahin için de geçerli midir?
Sanmıyorum..Susamın öğütülmüş hali olan tahinin havayla teması minimumdur.Sadece kavanozdaki en üst kısım havayla temas ediyor..Kavanozun ağzını da kapalı tuttuktan sonra bu risk asgariye iner kanımca.
Yalnız burada tahinin ne tür susamlardan yapıldığı daha önemlidir.
Benim bildiğim kadarıyla ülkemizde susam üretiminde %100 yerli tohum kullanılıyor:
http://www.tuketiciler.org/?com=news.read&ID=2991

Ama bu yerli susamdan yapılan tahini bulabilmek mesele..

Çünkü ülkemiz susam da ithal etmektedir ve bu GDO'lu susamlar gıda sanayiinde kullanılmaktadır:
http://www.tuketiciler.org/?com=news.read&ID=2991

Ben piyasada gördüğüm susamlara hayret ediyorum..Çocukluğumdan beri gördüğüm susamlardan çok farklı..Bembeyaz neredeyse..

..........

İkinci olarak..Eğer satın aldığınız gerçek keten tohumunu kendi evinizde öğütür ve hemen pekmez ile karıştırırsanız içindeki omega yağlarının okside olmasını engellersiniz.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön