Konu: Maqui
View Single Post
Eski 17-09-2010, 12:51   #25
YeşilSeven
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 540
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lal08 Mesajı Göster
bu bitkinin anavatani sili'dir. istanbul'da hollanda'dan aldigim bi maqui bitkim vardi, calimsi yapisi var. kisin soguga dayanmadi (belki daha kucuk olmasindan) ve bahara kurudu komple.

diger abone oldugum konulara da yazdim ama burda tekrarliyim: selamlar herkese... kusura bakmayin uzun zamandir yazamiyorum. esimin isi sebebiyle abd'ye tasindim. ama merak etmeyin burda da tohum merakina devam, istanbuldaki acai'larim olmustu ne yazik ki. burda tekrar deniyorum. sonuclari gene paylasirim. tohumlar oldukca ucuz, benim denemelerden kalanlari Turkiye'ye yollamak istiyorum, ilgilenenlerin kullanmasi icin. ayni sekilde mangosteen ve noni'de deniycem. bir de burda bi arkadas kakao agacini ovdu de ovdu, bende kapildim hemen tabi... biraz zorluymus kakao, bakalim onuda deneyebilirim.

maqui konusunda, burda bitki aradim direk, inanir misiniz bulamadim, yukarida bahsi gecen siteden tohum ismarliycam tekrar. ebay'de maqui tohumu goremedim simdiye kadar.

genelde ise tohum konusunda biraz simardim cunku ebay'den 20-30 adet agac tohumu posta masrafi dahil 5 dolara falan aliyorum (ve hep taze tohumlar). Bazi tohumlarin pesindeyim: acai, mangosteen, noni ve kakao. Geldikce durumu ve buyutme macerami paylasicam sizlerler. herkese tekrar sevgiler...
Kakaonun bu mevsimde pek tohumunu bulacağınızı zannetmem ama www.fruitlovers.com sitesinden bir sorun derim. Mangosteen için bilgi verebilirim isterseniz özelden yazarsınız. Tohumunu bu dönemlerde bulabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Noni için de problem değil. Genelde satıcı bulunur.

YeşilSeven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön