kaju benimde cok ilgimi ceken bi agac. oncelikle meyvesini cok merak ediyorum, ikincisi de fistigini mesela bi ceviz gibi kirip yiyememek degisik. belgeselleri izleyenler biliyodur ama kabugu dogal kostik iciriyomus ve kesinlikle yenmemesi veya elbiselere bile degmemesi gerekiyomus.
genelde kabuklar toplandiktan sonra once donduruluyomus, sonra donmus haldeyken, eldiven giyilerek, kiriliyomus ve fistiga ulasiliyomus. ne macera di mi?
bende 10 adet tohum ismarladim, sureci paylasirim. cimlenme kolay anladigim kadariyla ancak derece konusu onemli.
en asagida linkini paylastigim siteden aldigim bilgiye gore buyurken cashewlar isiya daha hassas. yetiskin agaclar belki dayanikli ama fidan haldeyken 10 derecenin altini sevmiyolarmis. ideal derece ise 25.
"Day temperatures for growing cashews should not drop below 10°C and cashew trees handle temperatures above 40°C well. An average day temperature of around 25°C is ideal."
http://www.tropicalpermaculture.com/...g-cashews.html