değerli arkadaşlar formunuzu 2 aydır takip ediyorum.çok hoş ve  zevkli.sonunda  dayanamadım bende üye oldum.
tıbbi cihaz ve üniversitelerin bab projelerine  üretim yapan bir firmam var.biz profesyonel olarak bitki böcek yetiştirme kabinleri üretiyoruz.
dolayısı ile bukadar azim ve  meraklısına  bazı teknik konularda destek atmayı borç bildim..
sonuçta elde edilecek bilgi hepimizin ve bilgiyi elde etmek içinde zaman harcamamak gerekir.hatta böyle bir şeyin üretimine profesyonelce geçmeyi bile düşünmeye başladım.
formda okuduğum ve arkadaşların patinaja düştüğü konular ve cevapları aşağıda olduğu gibidir.eğer bu yöntemleri dikkate alırsanız hem başarılı olur hemde düşük maliyetle ürün elde etmiş olursunuz.
1-sulamanızı pulvarizasyon metodu ile yapmanız gerekir,
2-sulama saat ve  dk  göre olamaz ortamın ve kökün nemi RH değerinden ölçülür ve gerektiği kadarsu verilir.suyun fazlası her nekadar atısada bitki kökü sualtında kalmış olur buda çürüme  ve büyümenin yavaşlaması demektir.yani sizin deyiminizle  slaj/bitki turşusu.buda bitkide kaliteyi  düşürür.aynı arkadaşlarımızın evlerinde yaptıkları  saksı  deneyi  gibi.
3 klimalar ortamdaki nem dengesini bozar.ve istenmeyen bakteriler üretir.ortama steril hava ile sirkülasyon yapmak gerekir ki sistem bakteri küf ve mantarlara karşı dirençli olsun
buda sistemdeki havanın UV 254 nm  ve HEPA fitreden geçirilmesi anlamına gelir.UV yi direk bitkiye verirseniz bitki ölür.
4- bitkiye  vereceğiniz  susıcaklığı ortam sıcaklığı ile aynı olmalı hatta 3 derece fazla olmalıdır.biliyorsunuz ki  yüzeye su geldiği anda buharlaşma yöntemiyle bitkinin ısısını düşürür,bitkiyi geresiniz.
5- kullanacağınız ampuller 400-700 nm ışık saçan gün ışığı olamalı , UV a bantıda ışık vermelisiniz.ve lambaların balastları piyasadaki klasik balast olmamalıdır.klASİK balastlarda  50 hz titreşimi vardır.bu da bitkide straoba etkisi yani stres oluşturur.
6-kullanacağınız  tepsiler paslanmaz çelik,aliminyum veya dışarıya plastik molekülü olamayan materyallar olmalı ve temiz olmalıdır.yoksa çimlediğiniz üründen önce küf bütün ortama yayılır.
7 -çimlenme ve  büyüme sonuçta bir  fosentez olduğuna  göre ortama kontrollü CO2 vermek gerekmezmi,ki bitki CO2 alıp O2 yi dışarı versin.
işin püf  noktalarından bazıları
sizleri izlemeye devam edeceğim.
ayrıca  daha fazla bilgi alabileceğiniz link aşağıdadır
http://www.teknomar.com.tr/bitkikabini.asp