Sayın BernaCYHN Merhaba ; bu hastalığı turunç ağaçlarımda bende gördüm,sonra üstesinden geldim.Bu yaprak biti dir.Bu yaratıklar , ağacın önce yaprak altına ve hızla çoğalıp dallarına sarılıp,bitkinin özsuyunu çekip kuruturlar.Yapışkan parlak sıvı bırakırlar. Eğer kısa sürede ilaç kullanmazsanız limonunuz ölür.Bir çiçekçiden sulandırılmış ilaç almıştım güller için kullanıldığını etkili olduğunu söyledi.Kullandım biraz azalttı ama hepsi ölmedi.Sonra bir arkadaşımdan şunu öğrendim.; Evde kullanılan haşere **** sivri sinek ilaçları olabilir.Önce sprey su fışkırtan şişenin içine temiz su koyuyorsunuz yüzde 70 i kadar.Sonra bu ilaçtan kısa aralıklarla 3-4 defa bu suyun içine sıkıyorsunuz ve çalkalayıp bütün ağacın her yerine toprağa bile sıkıyorsunuz.Bu uygulamayı birer hafta aralıklarla 3-4 defa yapıyorsunuz.Çünki hayvanlar sürekli yumurta yaptıkları için yumurtadakiler ölmüyor.Yine çıkıp üreyebiliyorlar.Ağaca yapışık kaldıkları için ,ölseler bile yine yapışık ölüp kalırlar.Bunları ben bulaşık süngerlerinin sert kısmıyla silerek temizledim. Bir ay sonra gözlemlersiniz yine varsa devam edersiniz.
Diğer bir çözüm ise Zirai tarım ilacı olabilir .Yaprak biti için derseniz verirler.Evinizde böcek sinek ilacınız varsa bence gerekmez.
|